6-timmars simmare

Jag heter Henrietta Nyberg och jobbar på Arbetsförmedlingen i Mölndal. Det är ett spännande och stimulerande arbete att hjälpa arbetslösa kvinnor och män ut i arbetslivet eller till studier. Det är ett socialt arbete. Varje dag har jag kontakt med arbetsgivare, arbetssökande, externa aktörer m.fl. Jag är gift och har två barn, 7 och 10 år. Vår familj tycker det är viktigt att förgylla vardagen. När tillfälle ges går vi ut tillsammans på restaurang. Det har vi gjort sedan barnen var små.  Att äta och dricka gott sätter en extra guldkant på tillvaron. Vi älskar även att resa. Resemålen varierar från Ullared till Aruba.

SIMERFARENHET
Min pappa, Tarzan (han har döpt sig själv till det på äldre dagar då han tyckte farsan var för tråkigt) dök alltid efter musslor när jag var liten. Själv vägrade jag att bada och gå i simskola. Jag badade endast de gånger jag ramlade i med kläderna på och jag lärde mig simma själv. 2003 började jag en crawlkurs och simmade mycket sporadiskt fram till 2013 då jag träffade jag Anna-Karin Lundin och Simcoachen. Jag blev helt absorberad av Total Immersion. Jag har även kört Open Water PT-sim med Ulrika Eriksson, TeamSnabbare. Dessa kvinnor är min inspiration till att vilja utveckla mig som simmare.

Rutin från följande Open Water tävlingar, Göteborgs Simmet 1 k, Åstol Runt 1700 m sim och 7 km löpning, Tjörn Triathlon Stafett där jag simmade 1900 m.

TIPS
Ta med det du brukar äta och dricka under en tävling. Kaffe, fralla, bulle, frukt mm fanns på plats. Jag simmade med våtdräkt, Det gav extra flytkraft samt att jag behöll värmen.

Det är begränsat med plats på läktaren. Jag tog med en skön vilostol som jag kunde sitta i istället, skön att vila i och jag vet att jag får en bra plats även om det är många simmare.