3-timmars simmare

Jag heter Robert Roman och är 53 år. Särbo med Maria samt 2 pojkar på halvtid. Jobbar på Volvo Personvagnar med stolar och säten. Oerhört roligt med den nya XC90 och alla andra fina produkter som finns och kommer fram. Är Systemprojektledare och håller ihop alla typer av ärenden på de bilarna som går i produktion. Mycket av fritiden handlar om att sköta hus och hushåll samt att träna när jag har pojkarna. Varannan vecka så är det särbon som gäller som också gillar träning och att pyssla hemma, så vi har fullt upp.

SIMERFARENHET
Min idrottsliga erfarenhet har alltid handlat om löpning även om jag älskade att bada och simma som liten. Var faktiskt medlem i S02 som 8 åring men blev bara en säsong då jag bodde lite utanför stan. För ett drygt år sedan så tyckte Maria att vi skulle anmäla oss till en crawlkurs. Vi hittade en på Mölndal Outdoor som även hade simträning i klubben efter kursen och det tyckte vi lät perfekt att det bara inte tog skut efter kursen. Tyvärr så fastnade inte Maria lika mycket som jag för simningen. För mig är simningen ett perfekt komplement till löpningen. Förra sommaren när jag tränade väldigt mycket löpning inför UltraVasan så simmade jag efter passen som avslappning och lite volym. Jag tror att det gjorde att jag klarade den väldigt höga träningsmängd som jag höll under sommaren.

Inför 24h förra året hade jag inget bra upplägg. Då jag hade slagit sönder axeln samt brutit 2 revben på våren så blev tekniken lidande på simningen. Tyckte ändå att fungerade ganska bra.

Jag testade en kort Swimrun träningstävling på sommaren. Det var väldigt bra att testa Swimrun på det sättet. Att slänga sig i vattnet med 50 andra och tro att man kan simma som om man var själv funkade inte.

Nu tränar jag simning några dagar i veckan och skall ge mig på Lite Ultra simning till sommaren.

TIPS
Jag hade med min våtdräkt och körde några av passen i den, det gjorde att jag kunde få lite bättre teknik. Jag blev lite stressad av adrenalinpåslaget under 24-timmars simmet och förlorade teknik, då hjälpte det att dra på sig våtdräkten. Godis och soppa var gott att ha med sig.